tirsdag 22. september 2009

Noen tips samt dagens middag!

Okey, det er noe en hel masse folk der ute kan lære meg i forbindelse med lavkarbo, men noen tips og triks har jeg også klart å finne ut av selv!

For det første så er det viktig å ha en eller annen form for søtning til laging av diverse retter, og dette er ikke så lett når en ikke skal bruke sukker. Jeg har prøvd meg på flere ting, som du ser her...

Det jeg er mest fornøyd med er splenda som jeg synes fungerer til det meste uten å ødelegge maten. Riktignok bruker jeg litt xylitol om jeg skal søte drikker, dette fordi det er best for tennene mine. Hva som fungerer best for deg må du finne ut selv, med dette er iallfall det jeg bruker!

En kan jo bruke alle typer krydder, men noe jeg liker veldig godt er dette...

Det er helt genialt å bruke om en baker og skal ha smak på baksten, men jeg bruker det også til å krydre retter i ovnen, men da med litt salt i tillegg!

Det står jo side opp og ned med hvilke vitaminer en må ta når en går på lavkarbo, men jeg holder meg til vanlige vitaminbjørner! Funker de!

Jeg sliter også litt med magen når jeg starter på lavkarbo, så derfor hjelper det med daglig inntak av probiotika!


Dagens middag!

Ja, det er bare tirsdag i dag, men jeg lagde rene luksusretten! Iallfall om en tenker på smaken!!

I en ildfast form hadde jeg litt flytende margarin som jeg penslet bunnen med.
Jeg delte opp 4-5 cherryromater, 2 champinjong, 4 kubber spinat. Oppå låg jeg en marinert kyllingfilet fra fryst. Det hele stekte på 225grader i ca 25 min. Så helte jeg over litt kremfløte og satte ovnen på grillfunksjon og lot det få enda 10 min!Fileten ble virkelig saftig og mør samt at grønnsakene var akkurat nok stekt!
Anbefales på det sterkeste!!

P.S: Har fått tips av en veninne om at jeg heller må bruke ekte SMØR enn flytende melange! Så ta med dette tipset også!!

6 kommentarer:

 1. Hei, så bra at jeg endelig får lov til å kommentere!!! :D Jeg skjønner ikke så mye av slike dietter som blant annet du går på. Jeg trodde det var om å gjøre å unngå fete ingredienser og slike ting, jeg.

  Er denne maten med på å få deg ned i vekt? Jeg stusset litt da du skrev at du hadde i kremfløte og greier, jeg. Men det er bare jeg som ikke kan nok om slike ting. Søren at jeg ikke er en mann, for du kan virkelig lage mat, altså! ;) Selv så klapper jeg sammen det første og det beste, altså noen brødskiver og dilldall når jeg er sulten og ikke gidder å vente, og så styrter jeg kanskje ut av døra igjen hvis jeg skal noe.

  Burde kanskje ta meg litt bedre tid litt oftere, men jeg orker ikke siden maten for det meste bare er til meg selv. Men jeg fortjener jo å spise godt, jeg også, så jeg burde virkelig ta meg sammen, altså..... :/ Nei, nå får jeg gå og finne på noe, så ha en deilig dag i dag da!

  Klem, og god arbeidsdag:)

  SvarSlett
 2. Nam! Det ser virkelig godt ut :) tennene løper i vann,hehe. Jg har blitt veldig glad i lavkarbolivet, men sliter litt med å finne fram kreativiteten til å lage nye retter. Men tror kanskje du allerede har gitt meg noen gode ideer allerede ;)

  Gleder meg til å følge bloggen videre :D

  SvarSlett
 3. Enig i at dette så godt ut! :-) vært litt slapp jeg de siste dagene med lavkarbo..trengte en høykarbo pause,men tror dette skal prøves :-) tror jeg begynner bli et godmat vrak ;-)

  SvarSlett
 4. Nå har jeg rettet det!! Hehe! Kjøpte meg tine smør i dag! Håper det er bra!! Var det eneste jeg fant iallfall!! Hehe!

  SvarSlett
 5. Hmm, jeg har lest på forskjellige sider på nettet at man ikke skal spise xylitol. For det kan hindre forbrenninga sin virkning. Derfor har jeg holdt meg unna tyggegummi og sånt :P

  SvarSlett