tirsdag 8. februar 2011

Glutenfrie frokostbrød!!

Jeg fikk en flott bok av min veninne til jul og den heter Godt uten gluten! Jeg har funnet en favoritt her inne og tittelen på den er frokostbrød.

Ingredienser:

50g gjær
50g margarin eller smør
5 dl melk
1 dl fibrex / sukkerroefiber
1 ss fiberhusk
2 ts malt brødkrydderblanding (karve, anis oregano)
1 ts salt
1 dl kesam
1.1 - 1.2 l fin glutenfri melbalnding

Pensling: 1 egg
Pynt: valmuefrød
Steking: 250 grader ca 10 min

Gjør slik:

Smuldre gjæren i bollen

Smelt margarin. Tilsett melken og la blandingen bli fingervarm. Hell over gjæren og rør til gjæren har løst seg opp.

Tilsett fibrex/sukkerroefiber og fiberhusk. Rør om og la blandingen svelle i 10 min.

Tilsett brødkrydder, salt, kesam og mesteparten av melblandingen. Spar litt mel til utbakingen

Elt deigen godt. La heve i tildekket bolle ca 30 min.

Utbaking:
Strø resten av melet på benken og kna deigen godt. Del den i to. Rull hver del ti.
l en lang pølse og skjær den i 8 biter. Form deigbitene til avlange boller og legg på dekket plate.. La bollene hele ca 30 min.

Pensle med pisket egg og strø på valmuefrø.

Etter steking legges et kjøkkenhåndkle over bollene mens de avkjøles!

Variant:
Jeg laget en liten variant denne gangen. Nærbutikken hadde ikke kesam så jeg brukte creme fraise. Til krydder valgte jeg å bruke salatkrydder og linfrø!! Har også brukt litt grovt mel for forandring! Ble veldig godt det også!!

Nyt!! Endelig et brød som er virkelig godt!!
Published with Blogger-droid v1.6.5

lørdag 5. februar 2011

Pizzasnurrer

Jeg fikk så lyst på pizzasnurrer, men fant ingen som va ferdiglagde, så dermed var det bare å bake! Jeg brukte toro grov blanding og lagde deigen med melk, egg, bakepulver, gjær og litt olje. Lot den heve ca 45min. Den va ganske klissete så måtte litt arbeid til før jeg kunne kjevle den ut. Delte deigen i 2 og kjevlet den ganske tynn (burde vært tykkere..) Oppå hadde jeg gilde pizzafyll med skinke og strødde litt ost over. Etter å ha rullet sammen og trykket litt flat ble de stekt på 20mg i ca 20 min. Ble ca 25 små boller. Neste gang vil jeg lage en deig som er dobblet så tykk sånn at jeg får større boller, men helt greit til første forsøk! ;-) De var god på smak og hver bolle har ca 180kcal! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.5

tirsdag 25. januar 2011

En sprø idè!


Ettersom jeg ikke er i form for tiden pga en fot som er kranglete så går ikke vektprosjektet mitt så veldig bra... Derfor hengte jeg meg på dette prosjektet.

Det står å lese at en kan gå ned opp til 8 kg på to uker, men det ville jeg aldri gjort. En uke på dette her er mer enn nok må jeg si.. Nå er jeg på dag 4 og jeg har til nå gått ned 1.9kg. Dette er jo veldig kjekt, men jeg har slitt masse med kvalme og dårlig mage på disse dagene. Så hvor bra dette er vet jeg vel egentlig ikke..

Men uansett skal jeg holde ut de siste dagene. Jeg moser suppen for ellers får jeg den ikke i meg, så kan være litt derfor jeg får problemer, men jeg har aldri vært spesielt glad i masse grønnsaker på en gang.

Her er det fettforbrennende suppe hver dag, men med ulikt tilbehør. En dag med myk frukt, en dag med grønnsaker, en dag med frukt og grønnsaker, en dag med bananer og melk, to dager med kjøtt og siste dag med saft av frukt og grønnsaker. Jeg startet lørdag så jeg har bare 3 dager igjen!

Gleder meg til vanlig slankemat igjen! (Ære være de som klarer å holde ut med dette i lange tider, det klarer ikke jeg..)ny

mandag 24. januar 2011

Hjemmelaget pizza!

Det er ikke ofte at jeg unner meg pizza, spesielt ikke etter at jeg slutttet å tåle hvete, men i frysen hadde jeg en pizzabunn som jeg bare måtte bruke. Det var en bunn t 1 porsjon (litt større enn et pitabrød). Jeg teller kalorier så jeg ville at også denne skulle være sunn! Jeg startet med 1-2 ss heinz ketchup som underlag. Videre va d 3 stk kylling pålegg skiver etterfulgt av ca 50g kjøttdeig og 25 ost. På topp hadde jeg masse tomat og snack paprika skiver med enda 25g ost! I ovnen i ca 15 min på 200g! Den ble på ca 520kcal så var veldig fornøyd m d! Virkelig saftig og god!!
Published with Blogger-droid v1.6.5

lørdag 28. august 2010

Kjapp løsning!


Jeg har vært ganske så blindet i det siste med alt jeg har drevet med og dermed stressen en del også. Det har dermed ikke gått opp for meg at vekten min har fulgt samme tempo som meg og da uheldigvis langt oppover. Jeg har klart det mesterstykket å legge på meg hele 15kg på 3 mnd... Når jeg gjør noe så gjør jeg det skikkelig, om det er positivt eller negativt...

Så i panikken som fulgte denne oppdagelsen så måtte jeg finne på noe som hjelper meg kjapt den motsatte veien også. Valget falt da på nutrilett. Lurt? Kanskje ikke, men akkurat nå trengte jeg noe som er bevist å virke!

Jeg skal gå på kune shake og suppe i to uker. Eller det vil si ettersom jeg har ganske harde dager på jobben til tider og jobber en del i heimen med andre etasje så bytter jeg noen ganger ut en shake med en bar som da gir meg 100kcal mer. Den 3. uken tenkte jeg å bytte ut ett av måltidene med vanlig mat og da gjerne en liten porsjon middag.

Jeg begynte på mandag og tro det eller ei, men per i dag har jeg allerede gått ned 3,5kg! Det er veldig kjekt når en vet at en har en lang vei å gå og mange kilo som skal av.

I tillegg til shake/suppe er det viktig å få i seg nok væske og der er jeg ikke så veldig flink til å drikke vann... Som substitutt drikker jeg fun light som bare har ca 1 kcal pr dl ferdig drikk. Jeg drikker også brus. Grunnen er at jeg prøver å kommer meg bort fra gotterier og dermed må jeg ha noe som smaker godt samtidig så får jeg heller bli flinkere på vannet senere!

Faktisk så smakker shakene veldig godt og ikke kunstig som jeg trodde de ville komme til å gjøre...

lørdag 10. juli 2010

Reste middag!

Jeg hadde jo pannekaker her for en stund siden som har bodd i frysen. I dag fant jeg ut at jeg skulle prøve ut noe nytt, så jeg stekte 1,5 tomat og hadde i 300g kyllingkjøttdeig samt sukkererter og asparges topper. Jeg tenkte nemlig at jeg skulle bruke pannekakene som en form for taco. Og det funket faktisk helt fint! Deilig!!

mandag 28. juni 2010

Pannekaker + Laks!

Middagspannekaker!



Jeg har jo slitt litt med at jeg ikke har klart å lage skikkelige pannekaker som har vært glutenfrie, men disse her ble faktisk ganske så vellykket! Jeg brukte egentlig en oppskrift, men klarte å gjøre feil med melet så dermed måtte jeg mixe og trikse litt! Men de ble skikkelige pannekaker som jeg fylte med ost og skinke! Ikke ble de hverken tørre eller sprukne som jeg har opplevd før heller!

ca 4 dl melk (jeg brukte soyamelk)
3 dl mel (jeg brukte grov toro blanding)
4 små egg (evt 3 store)
2 ss smeltet smør
litt salt

Bland sammen og la stå kjølig ca 30 min før steking.
Etter steking ble pannekakene fylt og stekt i ovnen på varmluft og 200g til osten er smeltet!

Laksemiddag!



Utganspunktet var at jeg skulle ha laks til middag. Jeg fikk noe spinat som jeg smørdampet på rist i panne ca 3-4 min. Pommes er tørrstekt i ovnen. Laks stekt på plate under lokk. Servert med rømme for smak!

Velbekommen!